DOLAR 32,3357 0.25%
EURO 35,1035 -0.1%
ALTIN 2.308,151,36
BITCOIN 22852382,30%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evren: Akaryakıt fiyatlarında güncelleme devam edecektir

Evren: Akaryakıt fiyatlarında güncelleme devam edecektir

ABONE OL
8 Nisan 2022 15:17
Evren: Akaryakıt fiyatlarında güncelleme devam edecektir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren,dünya piyasalarında yaşanan düşüşe paralel olarak, akaryakıt fiyatlarındaki güncellemenin devam edeceğini kaydetti.

Bakan Evren, küresel enerji piyasaları ve döviz kurlarında yaşanan aşırı dalgalanma nedeniyle, dünya petrol fiyatlarında ciddi artışların yaşandığına dikkat çekti.

Kısa süre önce akaryakıtta yüklü fiyat artışlarını dengelemek, halkın alım gücü ve piyasa dengelerini korumak amacıyla akaryakıt tüzüğünde değişikliğe gittiklerini hatırlatan Evren, “dünya petrol piyasalarında yaşanan düşüşe paralel olarak, bizde de akaryakıt fiyatlarında günlük güncelleme yapmaya, gerekli indirimi piyasaya yansıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Küresel enerji piyasalarına bakıldığında doğal gazda da bir yılda neredeyse yüzde dört yüze yakın bir artış yaşandığına işaret eden Kutlu Evren, tüp gaza yapılan 30 TL’lik artışın zorunlu olduğunu ifade etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.