DOLAR 32,5565 0.04%
EURO 35,0290 0.47%
ALTIN 2.424,320,06
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaaf  ve Zanaatkarlar Odası zam ve işsizliğe tepki gösterdi

Esnaaf  ve Zanaatkarlar Odası zam ve işsizliğe tepki gösterdi

ABONE OL
9 Haziran 2022 15:11
Esnaaf  ve Zanaatkarlar Odası zam ve işsizliğe tepki gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’ndan zamlara ve işsizliğe tepki geldi.  Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada iş yerlerinin hızla kapandığı, dava ve mazbarta sayısının ise rekor düzeye ulaştığı bildirildi.

Hükümetin yüzde 43’lük hayat pahalılığını maaşlara yansıtma kararının alelacele ve “yangından mal kaçırır” şekilde değerlendirildiği açıklamada, bunun iyi niyetten uzak olduğu ileri sürüldü.

Hayat pahalılığı ödeneğinin sadece devlette çalışanlar için açıklanmış olmasının vicdanları sızlatan bir yanı olduğuna işaret edilen açıklamada, “Çalışma yaşamı, çalışma yaşamına katılanların, devlet ve özel sektör olarak ayrışması nerede görüldü? Birileri taş birileri ekmek mi yiyor? Birlikte çözümler üretmek gerekmiyor mu? Dahası adalet ve vicdan en başından; küçükten, aç olan insandan, daha çok ezilenden başlamayı gerektirmiyor mu? Yoksa küçüğü en çok ezileni kollamayı artık kitaplardan çıkardınız mı?” sorularına yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.