DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhürman: Ücretler ve destekler, iki ayda bir değerlendirilmeli

Erhürman: Ücretler ve destekler, iki ayda bir değerlendirilmeli

ABONE OL
2 Temmuz 2022 18:50
Erhürman: Ücretler ve destekler, iki ayda bir değerlendirilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı federasyon ve sendikalara ziyaretler gerçekleştirdi.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Erhürman, hayat pahalılığı üzerine yaptığı konuşmalarda, Temmuz ayında, yüzde 55 civarında bir hayat pahalılığı oranının açıklanması gerektiğini ifade etti.

Yüzde 43,10 olarak açıklanan hayat pahalılığında, haziran ayı oranlarının yer almadığını belirten Erhürman, haziran ayında akaryakıta yapılan yüklü zamların da eklenmesi gerektiğini söyledi.

“Bu oran da insanların fakirleşmesini telafi etmiyor” diyen Erhürman, “Kısa vadede çözüm sağlanması için bu enflasyonist ortamda hayat pahalılığı ödeneğinin, çiftçiye ve hayvancıya verilen desteğin ve istihdam desteğinin, 2 ayda bir değerlendirilmesi gerektiğini” söyledi.

Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Ekonomik ve Mali İşbirliği Anlaşması hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, protokolde toplu iş sözleşmesiyle ilgili yer alan maddeye dikkat çekti.

Kendisinin başbakanlık görevini yürüttüğü dönemde de toplu iş sözleşmesi ve Kıb-Tek’in fonksiyonlarına ayrıştırılması maddelerinin yer almasından dolayı protokolü imzalamadığını hatırlatan Erhürman, “İçinde bulunduğumuz durumdan çıkış yolu, Kıbrıs Türk halkını dünyaya açacak güven yaratıcı önlemlerdir” dedi.

Erhürman, “Çıkış; Ercan’ı, Mağusa Limanı’nı, mali yardım, doğrudan ticaret ve Yeşil Hat tüzüklerini, Euro‘ya endekslemeyi, enerjiyi, doğal gazı, karma evliliklerden doğan çocuklarımızın vatandaşlık hakkını masaya yatıran, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruyan müzakereyi başlatmaktadır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.