DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0612 -0.13%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan ile Biden Madrid’de görüştü

Erdoğan ile Biden Madrid’de görüştü

ABONE OL
30 Haziran 2022 08:28
Erdoğan ile Biden Madrid’de görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen 32’inci NATO Zirvesi’nin sonuç bildirisi yayımlandı.

 

Bildiride, İsveç ve Finlandiya’yı ittifaka katılmaya davet etme kararı alındığı ve katılım protokollerini imzalama konusunda uzlaşıldığı belirtildi.

 

Bildiride, NATO’nun açık kapı politikasına bağlılık teyit edilerek, “Finlandiya ve İsveç’i NATO üyeleri olmaya davet etme kararı aldık ve katılım protokollerini imzalama konusunda anlaştık. İttifaka her katılımda müttefiklerin meşru güvenlik endişelerinin karşılanması hayati önem taşımaktadır. Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki üçlü muhtırayı memnuniyetle karşılıyoruz. Finlandiya ve İsveç’in katılımı bu ülkeleri daha güvenli, NATO’yu daha güçlü ve Euro-Atlantik bölgesini daha emniyetli yapacak. Katılım süreci dahil olmak üzere Finlandiya ve İsveç’in güvenliği ittifak için doğrudan önem taşımaktadır.” ifadesi yer aldı.

 

Bu arada, NATO Zirvesi’ne katılmak üzere Madrid’de bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile biraraya geldi.

İki liderin gündeminde ikili ilişkiler ve F-16’lar konuları yer aldı.

 

Biden başbaşa görüşme öncesi, “İsveç ile Finlandiya’nın NATO üyelik sürecinin ilerlemesine izin verilmesi” dolayısıyla Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Biden, “Harika bir iş yapıyorsunuz. Size teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Ukrayna savaşında denge politikası yürütme gayretinde olduklarını belirterek “Diplomasiyle Ukrayna tahılını ülkeden çıkarmayı umuyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.