DOLAR 32,6005 0.38%
EURO 34,8451 0.31%
ALTIN 2.503,070,77
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler bugün, kamu çalışanları Perşembe günü ödenecek

Emekliler bugün, kamu çalışanları Perşembe günü ödenecek

ABONE OL
26 Ekim 2021 08:10
Emekliler bugün, kamu çalışanları Perşembe günü ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Dursun Oğuz maaş ödemelerinde bir sıkıntı yaşanmayacağını , emeklilerin bugün  kamu çalışanlarının ise Perşembe günü ödeneceğini açıkladı..

Dursun Oğuz BRT’de katıldığı bir programda ödemeleriyle ilgili yer alan haberlere açıklık getirmek istedğini ifade ederek, ülkenin zor günlerden geçtiğini, ancak maaş ödemelerinin bir lütuf değil zorunluluk ve gereklilik olduğunu söyledi

Bakan Oğuz, 28 milyon bir borçlanmaya çıkıldığını, Genel Tarım Sigortası Bütçesi’nin geçtiğini ve gelecek hafta gereken kaynağın da aktarılarak gerekli ödemelerin yapılacağını da söyledi.

 

Oğuz, hayat pahalılığına ilişkin Şubat ayına dönük ikinci ödemenin 10-15 Kasım’a kadar yapılacağını, öğretmen hazırlık ödenekleri ve diğer ek mesai ödemeleriyle ilgili planlamaların da yapılmakta olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 200 milyonluk cari giderlerin de halihazırda karşılanmakta olduğunu anımsatan Oğuz, sadece borçlanma ve maaşların değil tüm bakanlıkların ihtiyaç ve giderlerini karşıladıklarını söyledi.

Oğuz bütçe görüşmelerine ise seçim sonrası bir hükümet oluşturulmasıyla başlanabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.