DOLAR 32,3308 0.24%
EURO 35,0676 -0.2%
ALTIN 2.280,680,15
BITCOIN 22826111,81%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bırakıyor

Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bırakıyor

ABONE OL
12 Mayıs 2023 07:46
Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bırakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, şirket için yeni bir CEO’yu işe aldığını duyurdu. Musk, yeni Üst Yönetici’nin 6 hafta içinde işe başlayacağını söyledi.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Twitter için yeni bir CEO işe aldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Yaklaşık 6 hafta içinde başlayacak.” ifadesini kullandı.

Yeni CEO’nun ardından şirketteki görevinin ne olacağına da değinen Musk, kendi rolünün Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olacağını, ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirtti.

Musk’ın paylaşımından yeni CEO’nun kadın olacağı anlaşılırken, isim verilmedi.

İşi üstlenecek kadar “aptal” birini bulur bulmaz CEO’luktan istifa edeceğini söylemişti

Elon Musk, geçen yıl aralıkta, Twitter’daki CEO’luk görevinden istifa edip etmeme konusunda bir anket başlatmış ve çıkan sonucu kabul edeceğini bildirmişti.

Musk’ın anketinde 17 milyon 500 binden fazla kişi oy kullanmıştı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 57,5’i Musk’ın ayrılması, 42,5’i ise devam etmesi yönünde tercihini ortaya koymuştu.

Musk, şirketin yöneticiliğini üstlenecek kadar “aptal” birini bulur bulmaz Twitter CEO’luğu görevinden istifa edeceğini, sonrasında sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirtmişti.

Bazı Tesla hissedarları, Twitter’ın Musk için dikkat dağıtıcı bir unsur haline geldiğine inanıyor ve Tesla’daki görevlerine odaklanamadığından endişe duyuyordu.

AA/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.