DOLAR 32,5791 0.29%
EURO 34,6615 -0.24%
ALTIN 2.510,861,08
BITCOIN 1998897-0,14%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Dünya Talasemi Günü”  dolayısıyla etkinlik düzenlendi

“Dünya Talasemi Günü”  dolayısıyla etkinlik düzenlendi

ABONE OL
13 Mayıs 2022 19:26
“Dünya Talasemi Günü”  dolayısıyla etkinlik düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Bilim ve Sağlık Komitesi ile Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği iş birliğiyle “Dünya Talasemi Günü” etkinliği Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Talasemi’nin ülke için önemli bir konu olduğunu belirterek, 1980 yılında geçen yasa sayesinde Talasemi oranın azaldığını; ancak son iki yılda 5 Talasemi doğum olmasının üzücü olduğunu belirtti.

Sibel Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde talasami hastalığının önüne geçmek için gerekli testleri yaptırmanın önemini vurguladı.

Genetik Hastalıkılar ve moloküler genetik Profesörü Erol Baysal da yaptığı sunumda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumnuriyeti’nin Talasemi kousunda çok önemli başarılara imza attığını söyledi.

KKTC hükümümetinin evlilik öncesi Talasemia testini zorunlu getiren dünyada ilk ülke olduğunu belirten Baysal, bununla gurur duyulması gerektiğini kaydetti

Baysal, Kuzey Kıbruıs Türk Cumhuriyeti’nin Talasemi konusunda dünyada rol model olarak gösterildiğini belirtti.

Etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Talasemia Derneği As Başkanı Ahmet Varoğlu, Kuzey Kıbrıs Talasemia Derneği Yönetim Kurulu Asil Üyesi Sertunç Tuncel, Kuzey Kıbrıs Talasemia Derneği Dernek Başkanı Çiğdem Beşevlerli, Dr.Gülsen Bozkurt, Dr.Nuray Yeşiladalı, Prof. Dr Fisun Yıldız da yaptıkları konuşmalarda, Talasemia Hastalığı ile ilgili verilen mücadeleye dikkat çektiler. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.