DOLAR 32,5891 0.08%
EURO 35,0312 0.47%
ALTIN 2.425,610,12
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Göçmen Kuşlar Günü

Dünya Göçmen Kuşlar Günü

ABONE OL
7 Mayıs 2021 17:30
Dünya Göçmen Kuşlar Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşil Barış Hareketi, bu yılki Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nün temasının, “Şarkı söyle, Uç!… Yüksel, Kuş Gibi!…” olduğunu kaydetti.

Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan açıklamada, her yıl mayıs ve ekim aylarının ikinci cumartesi günü uluslararası düzeyde, dünyanın her yerinden insanların harekete geçerek, göçmen kuşların özgür yaşamlarını zorlaştıran koşulları ortadan kaldırmak için çabalarını yoğunlaştırdıkları belirtildi.

Hedefin, göçmen kuşlar hakkında farkındalık yaratmaya ve onları korumak için uluslararası iş birliği ihtiyacına dikkat çekmek, gerekenlerin yapılması için girişimlerde bulunmak ve birlikte somut çalışmalar gerçekleştirmek olduğu belirtilen açıklamada, bu yıl kullanılan temada öngörüldüğü gibi “ Dünyaya genel bir bakış açısı yakalamak, onu bütünsel olarak değerlendirebilmek, sorunların küresel boyutunu ve ilişkisini görebilmek için” çevreye ve kuş göçlerine kuşbakışı bakmayı öğrenilmesi gerektiği kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.