DOLAR 32,6033 0.38%
EURO 34,8834 0.41%
ALTIN 2.496,480,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Direniş Komitesi kısa ve uzun vadeli taleplerini açıkladı

Direniş Komitesi kısa ve uzun vadeli taleplerini açıkladı

ABONE OL
8 Nisan 2022 21:59
Direniş Komitesi kısa ve uzun vadeli taleplerini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Direniş Komitesi’nin Başbakanlık önünde başlattığı eylem birinci haftasını tamamladı. Başbakanlık önüne çadır kuran eylemciler, düzenledikleri basın toplantısı ile kısa ve uzun vadeli taleplerini açıkladılar.

Başbakanlık önünde 1 Nisan’dan bu yana eylemlerini sürdüren Direniş Komitesi, basın toplantısı düzenledi.

Eylemlerinin birinci haftasını tamamlayan Komite’nin hazırladığı basın bildirisi SerdalSalihoğulları ile TuğdemBerksel tarafından okundu.

Bildiride, ülkede yaşanan sıkıntıları en çok hisseden gençler olarak, parti rozetlerini bir kenara bırakarak, daha iyi bir gelecek için bir araya geldikleri vurgulandı.

Ülkede yaşanan sıkıntılara değinilen açıklamada komitenin 6 maddeden oluşan kısa vadeli talepleri ile 19 maddeden oluşan uzun vadeli taleplerine yer verildi.

Kısa vadeli talepler arasında hayat pahalılığı ve asgari ücretin 2 ayda bir revize edilmesi ile dar gelirli kesimlerin en temel ihtiyaçlarının karşılanması yer alırken, uzun vadeli talepler arasında ise genç esnaf ve yatırımcıya destek sunulması, devlet kurumlarının giderlerinin denetlenmesi, işe gitmeyen müşavirler ile milletvekillerinin maaşlarında düzenleme yapılması ve toplu taşımanın artırılması gibi maddeler yer alıyor.

Bakanlar Kurulu’ndan yazılı yanıt isteyen Direniş Komitesi, verilecek cevabın eylem planı ve direniş nöbetinin geleceğinde karar verici olacağını belirtti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.