DOLAR 32,3264 0.22%
EURO 35,1429 0.02%
ALTIN 2.298,460,94
BITCOIN 2281671-0,73%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ Sağlık Bilimleri’nde Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarı açıldı

DAÜ Sağlık Bilimleri’nde Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarı açıldı

ABONE OL
12 Mayıs 2022 18:53
DAÜ Sağlık Bilimleri’nde Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemşireler Günü çerçevesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.

DAÜ Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr Sevinç Taştan açılışta labratuvarın öğrencilerin klinik ortama daha iyi hazırlanmasına imkan tanıyacağını ifade ederken, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç da laboratuvarın lisans ve lisansüstü öğrencilerini de kapsayan çok yönlü bir hizmet vermesinin amaçlandığını söyledi.

Açılışta, DAÜ Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr, Serhan Şensoy da DAÜ hemşirelik bölümü öğrencilerinin özverili çalışmaları sayesinde ünivetsitenin bu süreci başarıyla atlattığını aktarırken, Prof. Dr, Hülya Fırat Kılıç ise Kıbrıs’ın ilk Türk Başhemşiresi Türkan Aziz’in özgeçmişini okudu.

Etkinlikte daha sonra Türkan Aziz’in yakınları, Türkan Aziz’in hayatını anlattılar.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de açılışta bir konuşma yaptı. Özcenk, hemşirelerin daha iyi hizmet alabilmeleri için laboratuvar açılışının önemine işaret etti.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin dünya standartlarında öğrenci yetiştirmek için gayret gösterdiğini belirterek bundan duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Mesleki yeterliliğin önemine vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, bunun gelecekte her branşta aranacağını ve bu yönde atılacak her türlü adıma Bakanlığın destek vereceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.