DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 34,9802 -0.31%
ALTIN 2.324,380,23
BITCOIN 2259627-0,69%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hemşirelik Haftası kapsamında etkinlikler düzenleyecek
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hemşirelik Haftası kapsamında etkinlikler düzenleyecek

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hemşirelik Haftası kapsamında etkinlikler düzenleyecek

ABONE OL
11 Mayıs 2022 13:36
DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hemşirelik Haftası kapsamında etkinlikler düzenleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Uluslararası Hemşirelik Haftası kapsamında Temel Beceri Laboratuvarı açılışı ve “Hemşirelik Bilim ve Sanatına Yolculuk” konulu panel düzenleyecek.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs ise “Hemşirelik Haftası“ olarak kabul edilmekte olduğu kaydedildi.

Uluslararası Hemşirelik Konseyi (ICN)’nin her yıl olduğu gibi bu yıl için de tüm ülkelerde tartışılmak üzere bir tema belirlendiği kaydedilen açıklamada, bu yılki temanın “Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın & Haklarına Saygı Gösterin” olarak belirlendiği belirtildi.

VOLEYBOL TURNUVASI, LABORATUVAR AÇILIŞI VE PANEL DÜZENLENECEK
Uluslararası Hemşirelik Haftası kapsamında gerçekleşecek olan etkinlikler bugün saat 13.30’da DAÜ Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında gerçekleşecek olan voleybol turnuvası ile başlayacak.

Uluslararası Hemşirelik Haftası etkinlikleri yarın saat 10.00’da Sağlık Bilimleri Fakültesi C Blok’da “Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarı Açılışı” ve saat 13.30’da Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda “Hemşirelik Bilim ve Sanatına Yolculuk” isimli panel ile devam edecek.

Panel müzik dinletisi ve açılış konuşmalarının ardından DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Taştan’ın moderatörlüğünde DAÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Arzu Abiç’in “Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak için Hemşireliğe Yatırım Yapın & Haklarına Saygı Gösterin”, Prof. Dr. Hatice Bebiş’in “Geçmişten Günümüze Hemşireliğin Bilimsel Yolculuğu” ve KKTC Sağlık Bakanlığı Hemşirelik Şube Amiri Dr. Vesile Erdoğan Topçuoğlu’nun “Hemşireliğin Kariyer Yolculuğunda Sanatla Buluşması” başlıklı sunumları ile sürecek.

Panelin ardından DAÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Voleybol turnuvasında birinci gelenlere ödüllerinin verilmesinin ardından düzenlenecek olan kokteyl ile panel sona erecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.