DOLAR 32,5934 0.36%
EURO 34,8727 0.38%
ALTIN 2.489,750,23
BITCOIN 21171904,60%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ İletişim Fakültesi BRTK’yı ziyaret etti

DAÜ İletişim Fakültesi BRTK’yı ziyaret etti

ABONE OL
2 Haziran 2022 19:13
DAÜ İletişim Fakültesi BRTK’yı ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Başkanı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahire Efe Özad, beraberindeki akademisyenler Yard. Doç. Dr. BarçınBoğaç, Öğretim Görevlisi Ahmet Goran, Arşiv görevlileri Ediz Pirhan ile Ümit Akdeniz ve bölüm öğrencileri Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret etti.

Ziyarette DAÜ’den gelen heyet, Kurum Müdürü ve aynı zamanda DAÜ öğretim görevlisi olan Meryem Özkurt tarafından karşılandı.

 

BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni gezen heyete bilgi veren Kurum Müdürü Meryem Özkurt, müzenin, Kıbrıs’ın yayıncılık ve Kıbrıs Türkü’nün tarihini barındırdığını ifade ederek, müzede Kıbrıs Türk yayıncılığının her döneminden parçalar yer aldığını söyledi.

 

         Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahire Efe Özad da, müzenin önemini dile getirerek, Bayrak Radyosu’nun ilk zamanlarından itibaren kullanılan aletlerin müzede yer aldığını kaydetti.      

 

         Ziyaret sırasında Müze Küratörü Ayhatun Ateşin de,BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi’nin KKTC’de bir ilk olduğunu söyleyerek, müzenin Kıbrıs Türkü’nün toplumsal hafızası olduğunu vurguladı.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.