DOLAR 32,4358 0.06%
EURO 34,4654 -0.13%
ALTIN 2.485,280,10
BITCOIN 2019921-3,97%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Anıtkabir’i ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Anıtkabir’i ziyaret etti

ABONE OL
17 Ocak 2023 17:25
Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Anıtkabir’i ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temaslarda bulunmak amacıyla Ankara’ya giden Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Anıtkabir’i ziyaret etti.

Komite Başkanı Yasemi Öztürk’ün yanısıra UBP Milletvekilleri Sadık Gardiyanoğlu, Fırtına Karanfil ile CTP Milletvekili Ürün Solyalı’dan oluşan heyet, Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan yürüdükten sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının da bulunduğu mozeleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Komite Başkanı Yasemi Öztürk Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

“Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk;
Bugün, “egemenlik kayıtsız, şartsız, milletindir” diyen Cumhuriyet Meclisi’nin Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı olarak üyeleriyle birlikte manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bir onur duymaktayım.
Kıbrıs Türkleri olarak hiçbir baskı ve zorlama olmadan ilke ve inkılaplarınızı benimsedik ve kabul ettik. “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerinizi kendimize ülkü kabul ederek bağımsız ve egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduk.
Ancak varoluş mücadelemiz henüz bitmemiştir. Büyük zorluklarla kurduğumuz devletimizi, uluslararası camiada tanınmış, saygın bir devlet haline getirene kadar da bitmeyecektir. Şüphesiz bu yoldaki rehberimiz düşünceleriniz; en büyük destekçimiz de Anavatan Türkiye Cumhuriyetidir. Yürüdüğümüz bu zorlu yolda devletimiz ve milletimiz için çok çalışacağıma manevi huzurunuzda söz veriyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle huzurunuzda saygı ve minnetle eğiliyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.