DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.298,450,94
BITCOIN 22916341,28%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar:Federal anlayışla bir çözüm bizleri maceraya ve tehlikeye sürükleyecektir

Cumhurbaşkanı Tatar:Federal anlayışla bir çözüm bizleri maceraya ve tehlikeye sürükleyecektir

ABONE OL
13 Mayıs 2022 16:11
Cumhurbaşkanı Tatar:Federal anlayışla bir çözüm bizleri maceraya ve tehlikeye sürükleyecektir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 45’inci dönem yedek subay ve çavuş celbi ant içme töreni saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Celp adına Asteğmen Hasan Fıratlı’nın konuşmasının ardından törende yaş kütüğüne dönem plaketleri çakıldı, eğitimlerde başarılı olan yedek subay ve çavuşlara ödülleri verildi, Çavuş Mehmet Çelebi “Vatan Aşkı” isimli şiir okudu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının KKTC’de büyük bir mücadele yürüttüğünü belirterek, Ukrayna’da yaşananlara dikkat çekti.
Tatar, federal çatı, federal anlayışla bir çözümün ülkeden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzaklaştırılması Türkiye’nin garantörlüğünün bitirilmesi ve Kıbrıs Türk halkını bir maceraya, bir tehlikeye sürükleyecek bir anlayışın ürünü olduğunu vurguladı, “Kıbrıs’ta barış huzur ve güvenliğin devamı için ana vatan Türkiye’nin garantörlüğü Türk askerinin buradaki varlığı ve GKK ile TSK’nın iş birliği bizlerin her daim ve temennisidir” dedi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da KKTC’nin varlığını ve bütünlüğünü devam ettirmesi, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde bağımsız ve egemen olarak yaşayabilmesi için vatan savunmasına katılan asteğmen ile çavuş celbinin genç Mücahitlerinin ant içtiklerini ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı saflarına katıldıklarını kaydetti.

Topaloğlu, ant içme töreninin askerlikteki törenlerin en kutsalı olduğunu belirterek, “Türk gencinin özünde var olan göreve bağlılık, kanun, nizam örf ve adetlere uymanın, vatan için gerektiğinde ‘ölürsem şehit kalırsam gazi olurum’ inancının sesli ifadesidir” dedi.

Topaloğlu, askerlere “Her zaman uyanık ve tetikte olarak kutsal vatan topraklarının bir zerresini dahi düşmana vermeyeceksiniz” dedi…

Tören, halk dansları gösterileri, Mücahitler Marşı’nın okunması ve tören geçişiyle tamamlandı. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.