DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar  ve eşi resepsiyon verdi

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi resepsiyon verdi

ABONE OL
20 Temmuz 2022 22:40
Cumhurbaşkanı Tatar  ve eşi resepsiyon verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48’inci yıl dönümü nedeniyle halka açık resepsiyon verdi.

Lefkoşa Concorde Tower’da yer alan resepsiyona, 20 Temmuz etkinliklerine katılmak üzere ülkemizde bulunan konuklar, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Tatar resepsiyonda BRT’ye yaptığı konuşmada Kıbrıs konusunda yeni bir siyasetle yola devam ettiklerine vurgu yaparak, artık federasyon temelinde bir çözümün mümkün olmadığını, egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki bağımsız devletin işbirliğiyle Kıbrıs’ta kalıcı ve kapsamlı bir anlaşmaya varılabileceğini kaydetti.

 

Anavatan Türkiye’nin desteği ile KKTC gerçeğini dünyaya duyurmak için mücadeleye devam edeceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar , Kıbrıs’ta meselenin özünde egemenlik mücadelesinin yattığını ifade ederek, “Rum lider Anastasiadis ile egemenliğimiz sulandıracak, elimizi kolumuzu bağlayacak kapsamlı görüşmelere girmeyiz’”dedi.

Tatar, “Egemen eşitliğimiz kabul edilirsa ancak kapsamlı görüşmelere geçebiliriz. Rum Yönetimi’nin emelinde bizim egemenliğimizi sulandırmak, kendinin yani Kıbrıs Cumhuriyeti’nin otoritesini güçlenirmek var. Biz böyle bir süreci asla uygun görmeyiz çünkü bu mücadeleyi, Birleşmiş Milletler de kabul etmiştir , ortak bir zemin bulunana kadar resmi müzakerelere geçilmez ama ben her zaman diyalogtan yana olduğumu, sosyal toplantılardan yana olduğumuzu söyledim. Her zaman bu gayretlerin sürmesi lazım. İletişim ve diyalog bu çağda önemli fakat şartlı ve bizim egemenliğimizii sulandıracak ,zarar göreceğimiz bir duruma girmemek lazım çünkü bu bize zarar verir” şeklinde konuştu.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.