DOLAR 32,3704 0.15%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,220,22
BITCOIN 22750060,54%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi heyetini kabul etti

ABONE OL
31 Mayıs 2022 20:36
Cumhurbaşkanı Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi heyetini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi Başkanı Alper Özsakınç ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı açıklamada, bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Devlet olarak KKTC’nin güçlenmesi, Kıbrıs Türk halkının iradesinin netleşmesi ve kabul görmesi için çalıştıklarını” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar “Gücümüzü halkımızdan alıyoruz” diyerek, halkla iç içe olan bir Cumhurbaşkanlığı yürütmekte olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, “Anavatan Türkiye ile her konuda uyum içerisinde çalıştıklarını” da yineledi.

KKTC’nin önünün açılması, ekonomik olarak daha iyi bir düzeye gelmek ve Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin azalması için yoğun bir çalışma içinde olduğunu” ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “İleriki dönemde hükümetin alacağı tedbirlerle bir rahatlama olması” temennisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı iki devletin iş birliği ile bir çözümün olabileceği görüşünü yineleyerek, “Federal temelde bir antlaşmanın, Kıbrıs Türkü’nün hayrına olmayacağını” vurguladı. “İki devletli siyaseti savunurken büyük bir cesaretle bu konuların üzerine gitmeye devam ettiğini” ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Doğru olanın, KKTC’yi savunmak olduğunu” söyledi.

“Gençlere her fırsatta Kıbrıs meselesinin geçmişini, neden şu anda bu devleti yaşatmak zorunda olduğumuzu anlatıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, gelinen aşamada, halkın desteğinin önemine vurgu yaptı.

“Esas olan KKTC’dir. Bu devlet bize bağımsızlık, özgürlük ve onurlu bir yaşam verme takdiri içerisindedir” diyen Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi başkan ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya da hazır bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.