DOLAR 32,6037 0.38%
EURO 34,7863 0.03%
ALTIN 2.497,110,52
BITCOIN 20175060,70%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi Barutçuzade Ahmet Vasıf Efendi Kütüphanesi’nin açılışına katıldı
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Cumhurbaşkanı Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi Barutçuzade Ahmet Vasıf Efendi Kütüphanesi’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi Barutçuzade Ahmet Vasıf Efendi Kütüphanesi’nin açılışına katıldı

ABONE OL
16 Mayıs 2022 14:12
Cumhurbaşkanı Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi Barutçuzade Ahmet Vasıf Efendi Kütüphanesi’nin açılışına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Lisesi’nin 125. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen Barutçuzade Ahmet Vasıf Efendi Kütüphanesi açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, açılışının yapıldığı kütüphanenin önemine değinerek kütüphane projesini hayata geçiren ekibin, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin ve Barutçuzade Vakfı’nın bu projesinin örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Tatar;  “Bugün, atalarımızın bu topraklarda verdiği mücadele ile kendilerinin harcamadığı ama gelecekte bizler ve sizler için ayırdıkları ve vakfettikleri malların nasıl değerlendirilebileceğini hep birlikte görüyoruz” dedi.
KKTC’de ihtiyaç duyulan alanlarda proje geliştiren ekiplerin Vakıflar İdaresi’ne başvurarak projelerin hayata geçirilmesinde imkanlarımızın olduğunu gördüğümüzü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, imkanları iyi yönetip halkın geleceği için vakıf mallarının idaresinde Kıbrıs Vakıflar İdaresi Başkanı İbrahim Benter’e büyük görev düştüğünü ifade etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törendeki konuşmasında verdiği mesajda, “Büyük fedakârlıklar sonucu bugüne taşınan vakıf malları kimsenin şahsi çıkarına olmamalıdır” dedi.
Asırlardır atalarımızın verdiği mücadelenin önemini bir kez daha hatırladığımızı belirten Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere seslendiği konuşmasında, cumhuriyete sahip çıkmanın önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin imkanları değerlendirip iyi eğitim almalarını ve gelecekte ülkemizin daha güzel günlere ulaşması için hizmet vermeleri temennisinde bulundu.
Lefkoşa Türk Lisesi’nin 125. yılını kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar,  öğrencilere başarılar diledi.
Açılış konuşmasını LTL Müdürü Niyazi Türkseven’in yaptığı törende, Barutçuzade Vakfı adına Av. Metin Hakkı ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da birer konuşma yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.