DOLAR 32,3156 0.19%
EURO 35,1501 0.04%
ALTIN 2.295,720,82
BITCOIN 22895261,03%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz Topluluğu Derneği’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz Topluluğu Derneği’ni kabul etti

ABONE OL
8 Nisan 2022 23:59
Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz Topluluğu Derneği’ni kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız izolasyonların, dünyanın geri kalanıyla ticaret yapabilmekten ve havalimanımıza doğrudan seyahat etmeye kadar hepimizi etkilediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz Topluluğu Derneği’ni kabul ederek görüştü..

Cumhurbaşkanı Tatar görüşmede, İngiliz Topluluğu Derneği’nin, KKTC’de ikamet eden İngiliz ve yabancı topluluğumuzun en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz Topluluğu Derneği’nin komite üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar görüşmede, İngiliz Topluluğu Derneği’nin, KKTC’de ikamet eden İngiliz ve yabancı topluluğumuzun en önemli kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, topluluk olarak ülkemizi sağlıktan hayır işlerine kadar daha iyi hale getirmek için uzun yıllar gerçekleştirdikleri çalışmaları takdir etttiğini söyledi.

Tatar, “Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız izolasyonlar, dünyanın geri kalanıyla ticaret yapabilmekten, havalimanımıza doğrudan seyahat etmeye kadar hepimizi etkilemiştir. Bunu bir insan hakları sorunu ve ülkemizdeki izolasyonları sona erdirme vaatlerini yerine getirmeme olarak görüyoruz.

KKTC’deki sorunlara ilişkin hassasiyetlerinizi takdir ediyor ve yeni komitenin seçilmesinin ardından diyaloğumuzu sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde konuştu.

İngiliz Topluluğu Derneği Başkanı Peter Wilkins ise, 23 Nisan’da yapılacak olan İngiliz Topluluğu Derneği Genel Kurulu’ndan önce Cumhurbaşkanı Tatar’ı ziyaret ettiklerini ve yeniden aday olmayacağını belirtti.

Wilkins konuşmasında, Taşınmaz mal satın alma izni, yaşlılar için bakım evleri, İskele yaşlılar evi olayının ardından daha iyi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğuna dair derneğin görüşleri, ikamet sorunları ve oturma izni alma prosedürlerinde yavaşlıktan kaynaklanan bazı kişilerin vize sürelerini aşması gibi konularda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Wilkins, “Cumhurbaşkanı bize tam desteğini ifade etmiştir. Uzun yıllar bize verdiği destek için kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisi, KKTC’de yaşayan İngiliz ve yabancı toplulukların gerçek bir dostudur” dedi.

 İngiliz Topluluğu’nun ziyareti

Tatar: Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlar ticaret yapmayı engelliyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.