DOLAR 32,5970 0.34%
EURO 34,8210 0.18%
ALTIN 2.510,371,06
BITCOIN 20928571,73%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar, “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Tatar, “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” törenine katıldı

ABONE OL
1 Haziran 2022 11:00
Cumhurbaşkanı Tatar, “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” törenine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan, uzun yıllar Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin başkanlığını üstlenmiş Ali Nesim’in düşüncelerini, eserlerini ve Kıbrıs Türk kültürünü yaşatmak için Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından Lefkoşa Hidden Garden’da düzenlenen “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” törenine katıldı.

Ödül töreni yanında, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin 40. yıl dönümünün de kutlandığı gecede konuşmasına, sanatımıza ve kültürümüze katkı sağlayan herkesi tebrik edip teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının yazın sanatında çok zengin bir arşive sahip olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu ülkede üniversitelerde ve okullarda eskiden yazılmış fakat şu anda yeni baskılarıyla çok sayıda kitap, dergi ve dijital yayınların bulunduğunu ifade ederek bunun, KKTC’nin edebiyat alanında geliştiğini gösterdiğini belirtti.

“Eskiden kısıtlı imkânlarla kendi insanımızın ortaya çıkardığı eserleri şu anda yayınlayabiliyor ve bütün dünya ile paylaşabiliyoruz. Bizim için önemli olan birçok alanda olduğu gibi, edebiyat alanındaki çalışmalarla da kendi halkımızın varlığını güçlendirmektir.
Bu bağlamda devlet olarak görevimiz, gençlerimizi edebiyat konusunda teşvik edip yeni eserler ortaya çıkarması için destek olmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, gecede ödül alanları tebrik ederek Ali Nesim’in adının her zaman yaşatılacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.