DOLAR 32,3669 0.13%
EURO 34,9806 -0.29%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22904932,13%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CTP, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava dosyaladı

CTP, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava dosyaladı

ABONE OL
19 Eylül 2022 13:24
CTP, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava dosyaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Yasa ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne dava dosyaladı.

Davanın dosyalanmasının ardından açıklama yapan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Yanlış yapanın yanına kalmayacağı bir düzen için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Akansoy, yasanın yapım sürecinde Meclis’te büyük mücadeleler verdiklerini vurgulayarak, bu süreçte Anayasa’ya aykırı unsurlar olduğunu dile getirdiklerini anımsattı.

Ulusal Birlik Partisi’nin ‘ben yaparım olur’ tavrıyla hareket ettiğini savunan Akansoy, söz konusu yasanın kamu yararı açısından sıkıntılar içerdiğini tespit ettiklerinini vurguladı.
Akansoy, “Kararlılıkla gerek Meclis’te verdiğimiz mücadeleyle ve yapıcı tavırla, gerekse sokakta verdiğimiz güçlü mücadeleyle ve elbette hukuk yoluna başvurarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Akansoy, yanlış yapanın yanlışını düzeltmek ve doğru noktaya çekmenin, ana muhalefet partisi olarak sorumlulukları olduğuna dikkat çekerek, bundan sonra yeni bir sürecin başladığına vurgu yaptı ve “Mahkemenin vereceği karar sonucunda seçimlere 18’le mi yoksa 28’le mi gidileceği kararlaştırılacaktır” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.