DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0919 -0.13%
ALTIN 2.297,430,88
BITCOIN 22832300,63%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin “Afganistan’ın yeniden inşaasına yardıma hazırız”

Çin “Afganistan’ın yeniden inşaasına yardıma hazırız”

ABONE OL
25 Ağustos 2021 14:55
Çin “Afganistan’ın yeniden inşaasına yardıma hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, Afganistan’da Taliban temsilcileri ile Çin’in Kabil Büyükelçisi arasındaki görüşmenin ardından, Taliban ile açık ve etkili bir iletişim gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün Pekin’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Taliban’ın siyasi ofisinin başkan yardımcısı Abdülselam Hanefi ile Çin’in Kabil Büyükelçisi Wang Yu arasında dün görüşme yapıldığını belirterek, görüşmeye dair detay vermedi.

Taliban ile açık ve etkili bir iletişim gerçekleştirildiğini vurgulayan Wang Wenbin, Çin’in, Kabil’i “her iki tarafın da her türlü konuyu tartışması için önemli platform ve kanal” olarak değerlendirdiğini söyledi.

Wang Wenbin, “Afganistan’ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduk. Afganistan’ın iç işlerine karışmama ve tüm Afgan halkıyla dostluk politikasına bağlı kaldık.” dedi.

Çin’in, Afgan halkının kendi geleceğiyle ilgili kararına saygı duyduğunu belirten Wang Wenbin, ülkesinin Afganistan ile iyi komşuluk ilişkileri ve iş birliğini geliştirmeye ve ülkenin barış ve yeniden inşasında yapıcı rol oynamaya hazır olduğunu söyledi.

Ayrıca Çin’in, Kabil’deki büyükelçiliğini açık tuttuğu ve Afganistan’daki vatandaşlarının tahliyesine ilişkin planın olmadığı belirtildi.

Taliban’ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader liderliğindeki heyet, geçen ay Çin’i ziyaret etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.