DOLAR 32,3694 0.14%
EURO 35,0970 -0.12%
ALTIN 2.331,540,52
BITCOIN 23015272,61%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevre Koruma Dairesi, öğrencilerde çevre bilincinin artırılması amacıyla etkinlik düzenledi

Çevre Koruma Dairesi, öğrencilerde çevre bilincinin artırılması amacıyla etkinlik düzenledi

ABONE OL
6 Haziran 2022 13:28
Çevre Koruma Dairesi, öğrencilerde çevre bilincinin artırılması amacıyla etkinlik düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, öğrencilerde çevre bilincinin artırılması ve çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

 

Çağlayan Parkı’nda,Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı ve çevre ile ilgili birçok farklı istasyonun yer aldığı Çağlayan Çocuk Bahçesi Aktiviteleri gerçekleştirildi.

 

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Hasan Belen, Çevre Koruma Dairesi personeli Servet Nazlı ve Nazım Kaşot’un koordine ettiği bahçe aktiviteleri sırasında, öğrencilerin çevre ile ilgili yaptığı resim ve yarattıkları sloganlar da sergilendi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç TAK muhabirine yaptığı değerlendirmede, “çocuk yaş iken eğilir” mantığıyla hareket ederek, çocukları çevre ve ormanlarla ilgili bilgilendirmek istediklerini kaydetti.

Çocuklara ormanların nasıl koruması gerektiği, bir yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği, aynı zamanda yaz aylarında ortaya çıkan yılanlar konusunda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yaptıklarını dile getiren Aktunç, ayrıca kaplumbağalar konusunda Spot Derneği ve Taşkent Doğa Parkı’nın kendilerine destek verdiğini söyledi.

Düzenlenen etkinliklerle çocuklara çevre bilincini anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Aktunç, çocukların ve gençlerin aileleri yönlendirebileceğigerçeğiyle eğitimlere çocuklardan başladıklarını kaydetti.

Düzenledikleri organizasyonun 2 Haziran tarihinde başladığını söyleyen Aktunç, amaçlarının 5 Haziran Çevre Gününü farkındalık yaratarak anlatmak olduğunu belirtti.

Çevre Dairesi Müdürü Emir Akyıllar da konuşmasında, etkinliğin beş noktada yapıldığını dile getirerek, Orman Dairesi, İtfaiye, Taşkent Doğa Parkı Spor ve Çevre Dairesi’nin stantlar kurarak öğrencilerin bilinçlendirildiğini kaydetti.

Akyıllar, “Tek Bir Dünya Vardır” sloganı ile yürüdüklerini söyledi.

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Hasan Belen de konuşmasında, etkinliğe dört ilkokulun katıldığını dile getirdi.

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Arabahmet İlkokulu ve Dr. Fazıl Küçük İlkokulu öğrencilerine yaban hayat eğitimleri verildiğini söyleyen Belen, yetişkinlere ulaşmanın en hızlı ve en kolay yolunun çocuklar olduğunu söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.