DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,801,34
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu: KKTC’nin tanınması için çalışıyoruz

Çavuşoğlu: KKTC’nin tanınması için çalışıyoruz

ABONE OL
20 Mart 2023 14:26
Çavuşoğlu: KKTC’nin tanınması için çalışıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ziyareti sonrası gündemi değerlendirdi.

Basın mensuplarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliği konusundaki sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu “KKTC’nin’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliği anayasal adıyla katılması bakımından diğerlerinden farklı” dedi.

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine ilişkin, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatında da aynı şekilde gözlemci üyelik statüsüyle başlandığını söyledi.

KKTC‘nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğinde anayasal adıyla üye olması sebebiyle farklılık olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Kuzedy Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toplantıya da katıldı. Bayrak da orada.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanları Toplantısına KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız New York’ta da vurguladı, o günkü toplantıda da vurguladı, artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması, aslında tanınmış haklarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne iade edilmesi için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
AA/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.