DOLAR 32,5826 0.03%
EURO 34,9286 0.09%
ALTIN 2.432,800,13
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu: Buça ve Irpin’den gelen görüntüler pozitif atmosferi gölgeledi

Çavuşoğlu: Buça ve Irpin’den gelen görüntüler pozitif atmosferi gölgeledi

ABONE OL
7 Nisan 2022 17:27
Çavuşoğlu: Buça ve Irpin’den gelen görüntüler pozitif atmosferi gölgeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Rusya – Ukrayna savaşı ve bölgeden gelen katliam görüntülerinin müzakerelere olası etkilerini değerlendirdi.

Çavuşoğlu, NATO’nun son zamanlarda, tehdit ve sınamalara karşı sık sık bir araya geldiğini ifade ederek, NATO’nun güçlendirilmesi ve NATO içinde birliğin sağlanmasının şu anda öncelikli konu olduğunu belirtti.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle tüm dünyada ciddi bir endişe oluştuğunu kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye’nin taraflar arası bir uzlaşı ve çözüm için oynadığı rölün birçok müttefik tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Ukrayna tarafının bugünkü toplantılara katıldığını ve toplantıda ikili görüşmelerde Türkiye’nin oynadığı ara buluculuğa önem verdiklerini dile getirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Türkiye’ye güvendiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, “Elbette Buça, Irpin ve bazı bölgelerden gelen görüntüler kabul edilemez görüntülerdir. Bu görüntüler şu anda müzakereleri biraz gölgeledi. Daha doğrusu oluşan göreceli atmosferi malesef gölgeledi. Fakat her şartta yine Zelenskiy’nin söylediği gibi “Bir Ukraynalı olarak belgi müzakere etmemem lazım fakat bir Cumhurbaşkanı olarak müzakereleri sürdürmemiz gerekir” dedi. Zor şartlarda bile müzakereleri sürdürmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü burada bir sonuç elde edeceksek tek yol diplomasi. Biz bu sürece katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.