DOLAR 32,3697 0.15%
EURO 35,0417 -0.16%
ALTIN 2.324,250,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu: Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin propagandasına alet olmamalı
  • Kibris Dijital Haber
  • DÜNYA
  • Çavuşoğlu: Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin propagandasına alet olmamalı

Çavuşoğlu: Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin propagandasına alet olmamalı

ABONE OL
30 Temmuz 2022 17:44
Çavuşoğlu: Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin propagandasına alet olmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İstanbul’da bir araya geldi.

Bölgesel konuların ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz konusunda mesaj verdi.

Çavuşoğlu, “Almanya’nın özellikle Doğu Akdeniz ve Ege konularında dengeli tutumunu korumasını istiyoruz ve bunun çok önemli olduğunu görüyoruz. Almanya dahil üçüncü ülkelerin, provokasyonlara ve de propagandalara, özellikle de Yunanistan’ın ve Kıbrıs Rum kesiminin propagandasına alet olmaması gerekiyor. Almanya bu süreçte geçmişte dürüst bir arabuluculuk görevi üstlendi. Yani dengeli bir tutum sergilerdi. Ama son zamanlarda bu dengenin maalesef kaybolduğunu görüyoruz. Her iki tarafı da dinlemek gerekiyor. Her iki taraftan bilgi almak gerekiyor. Önyargısız bir şekilde bilgi almak gerekiyor. Avrupa Birliği üyesi diye bir tarafın söylediğini mutlak doğru kabul etmek, diğer tarafın, Türkiye’nin söylediğini de de mutlak yanlış kabul etmek dürüstlüğe de yakışmaz. O nedenle bu propagandalara alet olmadan her türlü meseleyi biz Türkiye olarak konuşmaya hazırız. Her türlü meselenin de diplomasiyle, barış yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.