DOLAR 32,3756 0.17%
EURO 34,9996 -0.22%
ALTIN 2.324,020,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocuk şenliği düzenledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocuk şenliği düzenledi

ABONE OL
1 Haziran 2022 20:13
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocuk şenliği düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Dünya Çocuk Günü” dolayısıyla Kumsal Parkı’nda çocuk şenliği düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, yiyecek stantları, palyaço, dans gösterileri, yüz boyama etkinliği, zıp zıp ve hediye çekilişi yer aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, düzenledikleri şenliğinin ülkede bir ilk olduğunu ve bundan böyle Dünya Çocuk Günü’nü şenlikle kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

Çocukların dert, tasa çekmeden yaşayabileceği bir ülke yaratmak için çalıştıklarını ifade eden Taçoy, ülkesini seven ve sahip çıkan gençlerin yetişmesi temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasına, “Çocuklar güzeldir, ama çocuklar mutlu olursa, sağlıklı olursa daha güzeldir. Ççocuklara daha güzel bir dünya hazırlayabilirsek daha güzeldir” sözleriyle başladı.

“Bizler, Atatürk’ün, Rauf Denktaş’ın çocuklarıyız, Dr. Küçük’ün çocuklarıyız” diyen Töre, Kıbrıs Türk çocuklarının bir Devlete sahip olduğunu ve devlete sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkılmasının önemine de işaret eden Töre, insanın en büyük güvencesinin kendi Devleti olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, etkinliğin düzenlendiği Kumsal Parkı bölgesinin kendi çocukluğununun da geçtiği yer olduğunu anlatarak, “Ancak biz çocukluğumuzu güzel yaşayamadık, güven içinde değildik, o zamanlar korku vardı, acaba başımıza ne gelecek endişesi yaşıyorduk” dedi.

Önemli olanın vatan sevgisi ve güvenli yaşam olduğuna işaret eden Tatar, Devlete sahip çıkmanın önemine işaret etti.

Herşeyin çocuklar için olduğunu ve hedeflerinin çocukları mutlu ve güvenli bir geleceğe taşımak olduğunu kaydeden Tatar, kendilerinin de bu bilinçle bıkmadan usanmadan çalıştıklarını belirtti.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.