DOLAR 32,5401 0.16%
EURO 34,7519 0.02%
ALTIN 2.488,760,20
BITCOIN 20646173,25%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BRTK  Yönetim Kurulu Başkanı  Doratlı: Basın ve ifade özgürlüğü konusunda çağdaş yasalar gerekli
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Doratlı: Basın ve ifade özgürlüğü konusunda çağdaş yasalar gerekli

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Doratlı: Basın ve ifade özgürlüğü konusunda çağdaş yasalar gerekli

ABONE OL
11 Temmuz 2022 19:26
BRTK  Yönetim Kurulu Başkanı  Doratlı: Basın ve ifade özgürlüğü konusunda çağdaş yasalar gerekli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

 

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı basın çalışanlarının Basın Günü’nü kutladı.

 

Doratlı mesajında kendilerini toplumlarına adamış bir çok değerli gazetecinin, sömürge yıllarında yaktıkları meşale, kuşaktan kuşağa taşınarak, Kıbrıs Türkü’nün bu adadaki varlık mücadelesinin, en önemli yapı taşlarından biri olmuştur. dedi

 

Salih Can Doratlı Kıbrıs Türk Basını’nın halen, ambargolar altında ezilen ve görmezden gelinen varlığının dünya nezdinde görünür olmasının en önemli teminatlarından biri olduğunu daifadeeti.

 

Mesajında Özgürlük ve demokrasi kavramalarının en önemli unsurları arasında yer alan basının, her zaman için ülkedeki çok sesliliğin ve ifade özgürlüğünün en güzel yansıması olduğuna vurgu yapan Doratlı,.       Bayrak Radyo Televizyon Kurumu çalışanlarının da, toplumun bütününü kucaklayan bir anlayışla, Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurma konusundaki görevlerini dün olduğu gibi, bugün de, yarın da en iyi şekilde yerine getirmek için özveri ile çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

 

Doratlı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, matbuat hiçbir sebeple tahakküm ev nüfuza tabi tutulmamalıdır sözünün ilke olarak benimsenerek  dimağımızda yer etmiş olması gerekliyken, yayınlanmış olan haberler nedeni ile özgürlüğünden yoksun kalmış bulunan kurum Müdürü. Meryem Özkurt’un şahsında, haksız yere özgürlüğünden mahrum bırakılmış bütün basın emekçileri için derin üzüntü duyduğunu belirtti.

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı basın ve ifade özgürlüğü konularında, halkın vicdanına sinecek ve modern insan hakları kuramları ile uyumlu yasal düzenlemelerin  bir an önce Cumhuriyet Meclisimiz’den geçirilmesini temennisinde bulundu.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.