DOLAR 32,5997 0.33%
EURO 34,7801 -0.14%
ALTIN 2.522,731,56
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Genel Kurulu Rusya’nın İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya aldı

BM Genel Kurulu Rusya’nın İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya aldı

ABONE OL
8 Nisan 2022 18:40
BM Genel Kurulu Rusya’nın İnsan Hakları Konseyi üyeliğini askıya aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Rusya’yı, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle Cenevre merkezli İnsan Hakları Konseyi üyeliği askıya alındı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Ukrayna’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Rusya’nın İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin askıya alınmasını oyladı.

Rusya’nın İnsan Hakları Konseyinden çıkarılmasına 93 ülke destek verirken, 24 ülke karşı çıktı, 58 ülke ise çekimser kaldı.

Ukrayna’nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, oylama öncesi yaptığı konuşmada, İnsan Hakları Konseyi’ni Titanik’e benzeterek, konseyin ancak Rusya’nın üyeliğinin askıya alınmasıyla batmaktan kurtarılabileceğini söyledi.

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Gennady Kuzmin ise BM üyesi ülkelere söz konusu adıma karşı çıkması çağrısı yaparak, ”Bize yönelik asılsız iddiaları reddediyoruz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, BM Genel Kurulu’nda Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin askıya alınmasına tepki gösterildi.

Kararın “hukuka aykırı” ve “siyasi olarak motive edilmiş bir adım” olarak nitelendirildiği açıklamada, BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğini zamanından önce sonlandırma kararının Rusya’nın insan hakları alanındaki uluslararası yükümlülüklerinden ayrılacağı anlamına gelmediği ifade edildi.

BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçilen bir ülkenin üyeliği, 193 üyeli BM Genel Kurulu’nda üçte iki çoğunlukla askıya alınabiliyor. Söz konusu adım 2011’de Libya için atılmıştı ve Libya BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinden çıkarılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.