DOLAR 32,5248 -0.05%
EURO 34,9526 0.21%
ALTIN 2.424,020,05
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Biz siyasetçiler barış için varız. Petrol barışın aracı olursa bunu kullanırız”

“Biz siyasetçiler barış için varız. Petrol barışın aracı olursa bunu kullanırız”

ABONE OL
19 Ocak 2022 12:37
“Biz siyasetçiler barış için varız. Petrol barışın aracı olursa bunu kullanırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve EastMed projesinin akibetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Doğu Akdeniz’de İsrail’le iş birliği ihtimaline ilişkin olarak konuşan Erdoğan, İsrail ile işbirliği konusunda diplomatik sürecin devam ettiğinihedeflerinin, olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak olduğunu söyledi.
Erdoğan, Amerika’nın EastMed projesinden desteğini çekmesini de değerlendirdi.

Erdoğan, Amerika’nın maliyet analizlerinden sonra kendileri için bir fayda görmemeleri nedeniyle geri çekilme kararı aldığını belirterek, “Hedef, olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak. Bu olumlu yaklaşım kazan – kazan esasına dayalı olduktan sonra biz Türkiye olarak elimizden geleni yaparız” dedi.

Her şeyden önce siyasetçi olduklarını ve siyasetçiler olarak kavga değil barış içinde var olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Barış için ne gerekiyorsa, eğer bu konuda petrol barışın bir aracı olacaksa bunu kullanırız ama barışın aracı olmayacaksa tabii ki karar her ülkenin kendine aittir. Boşuna biz şu anda sondaj gemilerini ve sismik araştırma gemilerini almadık. Şu anda 4 sondaj, 2 sismik araştırma gemimiz, bütün bunlar Karadeniz ve Akdeniz’de çalışmaları yapacaklar ve tüm bu çalışmalarla beraber de milletimize, bölgeye inşallah imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız”
Geçmişte bunun çilelerinin çok çekildiğini de ifade eden Erdoğan, “Böyle dünya size istediğiniz zaman isteğiniz yerde ne sismik araştırma gemisi verir ne sondaj gemisi verir, yok böyle bir şey. Ama şimdi elimizde artık en modern şekilde bu çalışmaları yapabilecek bu gemilerimiz var. Yine aynı şekilde bu çalışmaları yapabilecek güce ve imkana sahip yetişmiş elemanlara sahibiz” diye konuştu.

Karadeniz’de çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Erdoğan, Akdeniz’de de istenilen anda çalışmaların bu ekipmanlarla yürütüleceğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.