DOLAR 32,6019 0.38%
EURO 34,8035 0.19%
ALTIN 2.494,710,42
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birkan Zirvelerdeydi..

Birkan Zirvelerdeydi..

ABONE OL
10 Ocak 2022 15:53
Birkan Zirvelerdeydi..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birkan Uzun Vinson Dağı Zirvesi’ne KKTC bayrağıyla tırmanarak Kıbrıslı Türkleri gururlandırdı.

16 Aralık 2021’de, 4 bin 892 metre rakımıyla Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak, KKTC bayrağını dalgalandırmasının ardından;

“KKTC bayrağımızı bu zirvede dalgalandırabildiğim için çok gururluyum…

Biz yıllarca ambargolar altında yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz ama sizlere vermek istediğim mesaj; “Hedefiniz ne olursa olsun, aklınıza koyarsanız başarırsınız. Ambargolar engel olamaz, hiçbir şey engel olamaz. Herşey kafada ve kalpte biter. Birşeyi gerçekten isterseniz, önünüzde hiçbir şey duramaz. Dünyanın neresine bakarsanız, başarılı Kıbrıslı Türkleri görebilirsiniz. Dünya bunu bilmiyor olabilir ama bilecek! Yavaş yavaş bizler ülkemizi tanıtmaya devam ediyoruz” diyerek duygularını paylaşmıştı.

Birkan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını zirvede açması, Kıbrıs Türkleri için bir umut ve moral olmuştu.

7 kıtanın en yüksek 7 noktasına tırmanmak için “7 Kıta 7 Zirve” hedefiyle yola çıkmış ve Antarktika’daki Vinson Dağı tırmanışı ile bunlardan beşini başarmıştı.

Hedefi büyüktü; 2023’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Cumhuriyet’in 100. yılında Everest Dağı’na tırmanmak istiyordu. 7 zirveye tırmanmayı tamamlayan ilk Kıbrıs Türkü olmak istiyordu. O hayal yarım kalsa da Birkan halkın gönlünün zirvesinde yerini aldı.

28 yaşında talihsiz bir kaza neticesinde yitirdiğimiz Birkan Uzun, dünyanın en iyi üniversitelerinden MIT; Massachusetts Institute of Technology’de Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde bu alanda çalışmalar yürütüyordu.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.