DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20826520,56%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Üstel:Temmuz’da başlayan taşınma işlemleri tamamlandı. Yeni cezaevine tüm mahkumlar taşındı
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Başbakan Üstel:Temmuz’da başlayan taşınma işlemleri tamamlandı. Yeni cezaevine tüm mahkumlar taşındı

Başbakan Üstel:Temmuz’da başlayan taşınma işlemleri tamamlandı. Yeni cezaevine tüm mahkumlar taşındı

ABONE OL
1 Kasım 2022 13:15
Başbakan Üstel:Temmuz’da başlayan taşınma işlemleri tamamlandı. Yeni cezaevine tüm mahkumlar taşındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Merkezi Cezaevine taşınma süreci tamamlandı. Tüm mahkumların yeni Cezaevine taşınmasının ardından Başbakan Ünal Üstel cezaevini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Başbakan Üstel’e ziyareti sırasında İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, bazı milletvekilleri ile Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından bir heyet eşlik etti.
Başbakan Ünal Üstel ziyareti sırasında yaptığı açıklamada koalisyon hükümetinin kurulduğu günden bugüne icraatlarına devam ettiğini, hükümet programlarına yazılanları madde madde gerçekleştirdiğini söyledi.
Ülkede birikmiş,çözüm bulunamayan sorunları bir bir ele alarak çözme kararlılığında olduklarını ifade eden Başbakan, bunu yaparken geçmişte cesaret edilemeyen reformlara da imza atacaklarını kaydetti.
Başbakan Üstel, Belediyeler Reformu Yasası,Sanayi Bölgeleri Yasası ve Hal yasasını bunlara örnek olarak gösterdi.
Başbakan Ünal Üstel, yeni Merkezi cezaevinin yapımı içiün 2017’de ihaleye çıkıldığını ve inşasına başlandığınıa, yapımının tamamlanmasına rağmen ise bir türlü hizmete konulamadığını anlattı.
Üstel, Öncelikle Ceza Yasasını ele alarak Meclis’ten geçirdiklerini kaydederek, 1 Temmuz’da başladıkları yeni cezaevine taşınma sürecinin bugün itibari ile tüm mahkumların taşınması ile tamamlandığını belirtti.

Yeni binanın 350 milyon TL’ye mal olduğunu ve Anavatan Türkiye’nin tüm finansmanı üstlendiğini kaydeden Başbakan Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Başbakan Üstel, bundan sonra da Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile yeni projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Üstel “Bütün mahkumların yeni cezaevine taşıdık ve cezaevimiz mahkumların hizmetine girdi. Öncelikle büyük bir eksiklik olan yasamızı geçirdik, sonra da büyük eksiklik olan gardiyan sayısını tamamladık ve hem erkek hem de kadın mahkumlara hizmet edecek gardiyanlarımızı tamamlamış olduk. Hem de halkın cezaevindeki mahkumlarla görüşebilmesi için de start vermiş olduk” dedi.

Başbakan Üstel basına yaptığı açıklamanın ardından beraberindeki heyetle birlikte koğuşları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.