DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.298,450,94
BITCOIN 22916341,28%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barolar Birliği “Anayasal hak ihlali”

Barolar Birliği “Anayasal hak ihlali”

ABONE OL
11 Eylül 2021 16:12
Barolar Birliği “Anayasal hak ihlali”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Sağlık Komitesi, Asya bebeğin tedaviye ve tıbbi bakıma ulaşabilmesi ve sağlık hakkından yararlanması için devletin üzerine düşen ödevi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Aksi halde bunun bir anayasal hak ihlali olduğunu belirten Kıbrıs Türk Barolar Birliği Sağlık Komitesi, kişilerin toplantı ve yürüyüş haklarına haksız müdahalenin de bir “anayasal hak ihlali” olarak değerlendirdi.

Komite yazılı açıklamasında, “Bu konuda devlet, sağlık hakkından faydalanamayan Asya bebek için üzerine düşen ödevi yerine getirmekle ve eylemcilere yönelik gerçekleştirilen hukuka aykırı müdahalenin sorumlularının tespiti ve cezalandırılması için gereğini yapmakla sorumludur” dedi.

“TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜNE HAKSIZ VE HUKUKSUZ ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLDİ”

Asya bebeğin yaşam hakkı için tedavi masraflarının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanması talebiyle toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyen kişilere kolluk güçleri tarafından haksız ve hukuksuz şekilde müdahale edildiği; yürüyüşün engellenmeye çalışıldığı savunulan açıklamada, eylemcilerden birinin tutuklandığını ve hâlâ hürriyetinden mahrum bırakıldığına da yer verildi.

Açıklamada, anayasadaki “Devlet, herkesin beden ve ruh sağlığı içinde yaşayabilmesini ve tıbbi bakım görmesini sağlamakla ödevlidir” ve “Yurttaşlar, önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız toplanma veya gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Bu hak, kamu düzenini korumak için yasa ile sınırlanabilir” şeklindeki maddeler de hatırlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.