DOLAR 32,5896 0.34%
EURO 34,8218 0.22%
ALTIN 2.505,840,88
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan  Çavuşoğlu, İranlı Öğrenciler Öğrenci İşleri Sorumlusunu kabul etti

Bakan Çavuşoğlu, İranlı Öğrenciler Öğrenci İşleri Sorumlusunu kabul etti

ABONE OL
13 Mayıs 2022 15:45
Bakan  Çavuşoğlu, İranlı Öğrenciler Öğrenci İşleri Sorumlusunu kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tüm Asya-Pasifik-Yurtdışında okuyan İranlı öğrencilerin öğrenci işlerinden sorumlu İran İslam Cumhuriyeti Lideri Temsilcisi Mohammad Ali Nezamzadeh Azheh ve Kıbrısİranlı Öğrenci Bilim ve Kültür Derneği Başkanı Mohammad Karimzadeh’i kabul ederek görüştü.

Görüşmede, Kuzey Kıbrıs’ta okuyan İranlı öğrencilerin eğitim süreçleri ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek İran öğrenci temsilciliği seçimi ele alındı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada ülkemiz üniversitelerine eğitim almak için 140 farklı ülkeden öğrenci geldiğine dikkat çekerek, gelen her öğrenciyi kendi evlatları gibi gördüklerine vurgu yaptı.

Yurtdışından gelen öğrencilerin mezun olduktan sonra gittikleri yerlerde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin fahri temsilcileri olduğuna da dikkat çeken Çavuşoğlu, “Ülkemizde eğitim aldıkları süreç içerisinde, öğrencilerimizin huzur ve refah içerisinde eğitim hayatlarını tamamlamaları, bizler için çok önemlidir.” dedi ve öğrencilere gerekli her türlü desteğin verildiğini söyledi.

Gerçekleştirilen bu tarz görüşmelerin,öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasına yardımcı olduğu dile getiren Çavuşoğlu, yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması noktasında kararlı  bir duruş sergiledikleriniNezamzadeh Azheh’e iletti.

İran İslam Cumhuriyeti Lideri Temsilcisi Mohammad Ali Nezamzadeh Azheh ise Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi alan birçok İranlı öğrenci bulunduğunu ifade ederek, öğrencilere sağladıkları imkanlar için Bakan Çavuşoğlu’na ve üniversitelere teşekkür etti.

Öğrenciler ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında çok olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Nezamzadeh Azheh, yaşanan ufak sıkıntıların da atılacak adımlarla çözüme kavuşturulacağına inanç belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.