DOLAR 32,6267 0.39%
EURO 35,2982 0.32%
ALTIN 2.507,110,93
BITCOIN 20460571,80%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bağımsızlık Yolu’ndan şiddete kınama

Bağımsızlık Yolu’ndan şiddete kınama

ABONE OL
16 Şubat 2021 15:35
Bağımsızlık Yolu’ndan şiddete kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağımsızlık Yolu, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen eylemde uygulanan polis şiddetini kınadığını bildirdi ve polis şiddetine maruz kalanlara dayanışma belirtti.

Bağımsızlık Yolu Dış İlişkiler Sekreter Yardımcısı Cemre İpçiler, Cumartesi günü meclis dışı çeşitli sol örgüt ve gruplarca düzenlenen barışçıl eyleme pandemi nedeniyle getirilen eylem yasağı üzerinden orantısız güç kullanılarak müdahale edildiğini kaydetti.

Düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının demokrasinin özü olduğunu belirten İpçiler, yaşanan bu şiddetin ayrıca, “AB toprağı olmakla tüm demokratik hakların kendi kendine sağlanacağını” tahayyül eden Kıbrıslı Türk post-modern soluna da bir uyanma çağrısı olduğunu ifade etti.

İpçiler açıklamasında, “AB, Troyka, Anastasiadis ya da Tayyip; Hak ve özgürlüklerimiz emperyalist işgal altında her zaman saldırı altındadır. Emperyalistlere karşı, bağımsız ve halkları kardeş bir Kıbrıs için mücadeleye devam edeceğiz. Polis şiddetine maruz kalan, tutuklanan ve ifade özgürlükleri ihlal edilen Kıbrıslı Elen dostlarımızla dayanışmamızı belirtiriz.” ifadelerine de yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.