DOLAR 32,5726 0.09%
EURO 34,9720 0.34%
ALTIN 2.425,880,13
BITCOIN 2085960-3,53%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baf Türk Birliği ’Herse Etkinliği’ düzenledi

Baf Türk Birliği ’Herse Etkinliği’ düzenledi

ABONE OL
7 Mayıs 2022 19:16
Baf Türk Birliği ’Herse Etkinliği’ düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Gelenek ve görenekleri yaşatmak adına Baf Türk Birliği tarafından ve Gazimağusa Belediyesi katkılarıyla “Herse Etkinliği” yapıldı.

Etkinlik Baf göçmenlerinin ağırlıklı olarak yaşadığı Maraş bölgesinde bulunan Maksim Gazinosu’nda yer aldı.

Herse ve lokma dağıtılan etkinlikte Retro Müzik Grubu da geleneksel Kıbrıs şarkılarıyla etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gün yaşattı…

Etkinlikle ilgili BRT’ye bilgi veren Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen, geleneksel olarak düzenlenen ‘Herse Etkinliği’nin” Covid-19 süreci nedeniyle iki yıl aradan sonra yapıldığını söyledi.

Etkinliğin, genelde Kıbrıs özelde ise Baf kültürünü yaşatmak adına gerçekleştirildiğini belirten Dökmen, etkinlikte Baflıların bir araya gelerek eski günleri de yad ettiklerini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, belediye olarak etkinliğe katkıda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, bu tür etkinliklerin halka moral verdiğinin altını çizdi.

BRT’ye konuşan vatandaşlar da, etkinliğin çok güzel olduğunu, uzun zaman göremedikleri eş ve dostlarıyla bir araya gelme imkanı yakaladıklarını söylediler.

 

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.