DOLAR 32,5731 0%
EURO 34,9161 0.08%
ALTIN 2.433,340,15
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Azerbaycan’ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapıdır”

“Azerbaycan’ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapıdır”

ABONE OL
26 Mayıs 2023 19:55
“Azerbaycan’ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Günü onuruna Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen sergi açılışı etkinliğine katıldı.

Serginin açılışından önce konuşan Meclis Başkanı Töre, Azerbaycan’ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapı olduğunu söyledi.

Azerbaycan’ın dirilişi, bağımsızlığı ve istiklalinin çok önemli olduğunu kaydeden Töre, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucularından Mehmet Emin Resulzade’nin “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez” sözünü anımsattı.

Başkan Töre, yurtta ve dünyada barış istediklerini ancak egemenlikten ve bağımsızlıktan vazgeçmenin asla söz konusu olamayacağına değindi.

Türklük şuurunu taşıyan hiçbir bireyin bağımsızlığın elinden alınmasını kabul edemeyeceğini ifade eden Töre, Azerbaycan’ın kendileri için can devlet olduğunu söyledi.

Töre, ecdadın iyi tanınması gerektiğini kaydederek, Türk milletinin tarih boyunca içlerinden kahramanlar çıkardığını ve bu kahramanların da istiklal mücadelesi verdiğine değindi.

Töre, konuşmasının ardından serginin açılışına katıldı ve sergiyi gezdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.