DOLAR 32,5391 0.15%
EURO 34,9984 -0.1%
ALTIN 2.435,750,00
BITCOIN 21010680,75%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan Ermenistan sınırındaki gerginlik sürüyor

Azerbaycan Ermenistan sınırındaki gerginlik sürüyor

ABONE OL
15 Eylül 2022 20:00
Azerbaycan Ermenistan sınırındaki gerginlik sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan Ermenistan sınırındaki gerginlik sürüyor.

Azerbaycan Dışişileri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdulleyeva son duruma ilişkin bilgi verdi. Abdulleyeva, “Saldırılarda şehit sayısı 71 oldu” dedi.

Bölgede gerginlik yaşanmasından yana olmaklarını söyleyen Abdulleyeva, “Azerbaycan gerginlikten yana olamaz. Biz barıştan ve ilişkilerin normalleşmesinden yanayız. Fakat Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne karşı bir tehdit söz konusu olursa bu tehditlere kararlılıkla yanıt vereceğiz.”dedi.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile telefonda görüşerek, Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden çatışmalardaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Bakan Akar, görüşmede Türkiye ve Azerbaycan’ın “İki devlet, tek millet” olduğunu, Türkiye’nin güçlü bir şekilde Azerbaycan Türkü kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceğini ifade ederek, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Akar, ayrıca, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Orgeneral Hasanov’u tebrik ederek, kardeş Azerbaycan halkının bu özel ve anlamlı gününü kutladığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da , Şanghay İşbirliği Örgütü 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Özbekistan’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’le bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma vardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.