DOLAR 32,6017 0.38%
EURO 34,7939 0.16%
ALTIN 2.494,610,42
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atun: Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’mizin bu dönem hükümetimizin yanında daha da güçlü olacağına inancım tamdır
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Atun: Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’mizin bu dönem hükümetimizin yanında daha da güçlü olacağına inancım tamdır

Atun: Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’mizin bu dönem hükümetimizin yanında daha da güçlü olacağına inancım tamdır

ABONE OL
12 Mayıs 2022 23:08
Atun: Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’mizin bu dönem hükümetimizin yanında daha da güçlü olacağına inancım tamdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Kabinede yeniden yer alan Maliye Bakanı Sunat Atun, BRT’de ’18. Saat’ programına telefonla bağlanarak değerlendirmelerde bulundu.

“Artan enflasyon karşısında kesinlikle biz halkımızı hayat pahalılığı yükü altında ezdirmemekte kararlıyız. Bunun altını çizmek istiyorum” diyen Bakan Atun, elden gelen herşeyin yapılacağını söyledi.

,Yeni dönemle birlikte gerekirse ek kaynak konusunun daha güçlendirilmesi için gerekli girişlimleri yapmakta karralı olduklarını belirten Maliye Bakanı Atun, “ülkemizdeki sorunların ne olduğunun da farkındayız. Ekonomimiz için, vatandaşımız için özellikle hayat pahalılığı karşısında erime tehlikesi ile karşı karşıya olan gelirleri hayat pahalılığına ereitmeme adına ne gerekirse yapacağız. Bu yeni dönemde tekrardan eskiden olduğu gibi kobi’lere, küçük esnafa, genç girişimcilere daha da güçlü paketlerle geleceğiz. O yüzden yeni dönemde üretimin artırılması, ekonominin büyümesi ve bununla birlikte istihdanmın ve refahın artırılması hedefi isle çalışacağız” dedi.

 

Bakan Atun bir soru üzerine enerji ile ilgili çalışmaların Maliye Bakanlığı altında yürütüleceğini de söyledi.

“Bütün gayretimiz yapıcı bir şekilde ekonomimizi güçlendirmektir” diyen Maliye Bakanı Sunat Atun, günün koşullarına ek bütçeye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Atun,“Yükselen enflasyon karşısında bütçenin de göreceli olarak payı düştü. Dolayısıyla yeni rakamlarla yeni bütçe revizyonuna süratle gitmemiz gerekiyor. Bunu da Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’miz bu dönem daha da güçlü hükümetimizin yanında olacağına benim inancım tamdır.Bir ay önce ifade etmiştim yerel kaynaklarda bir yğkseliş beklentimiz vardır. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleri de, fonlaması da ilave edilerek ek bütçenin oluşturacağı kaynak ihtiyacını da ben görebileceğimize inanıyorum. Çalışmalarımız bu yönde yoğunlaşacak” dedi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.