DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ataoğlu: Sürekli atık izleme sistemi ile tüm tesisler kontrol edilecek

Ataoğlu: Sürekli atık izleme sistemi ile tüm tesisler kontrol edilecek

ABONE OL
5 Haziran 2022 21:53
Ataoğlu: Sürekli atık izleme sistemi ile tüm tesisler kontrol edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikle Tatlısu bölgesindeki sahiller temizlendi. Etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Ataoğlu naylon poşet kullanımının tamamen kaldırılacağını söyledi. Ataoğlu, ülkede sıfır atık noktasında önemli bir yol kat edildiğini de belirtti.

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Tatlısu bölgesinde düzenlenen sahil temizlik etkinliğine katıldı.

Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi’nin sivil toplum örgütleri ile birlikte her hafta çevre temizliği gerçekleştirildiğini ancak temizlenen bölgenin bir sonraki hafta yine kirletilmiş olduğunun gözlemlendiğine dikkati çekti.

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu kısa süre önce sürekli atık izleme sistemi ile ilgili ihaleye çıkıldığını belirterek, “Sürekli atık su izleme sistemi ile, tesislerin arıtma sistemlerinde yaşanabilecek arızalar ve denizlerimize akıtılacak atıkların değerlerinin anında tespiti yapılarak, müdahale edilebilecek” dedi.

Ataoğlu, hedeflerinin, denizleri mavi bayrak standartlarına getirerek, bunun sürekliliğini sağlamak olduğunu kaydetti.

Sıfır atık projesine de değinen Başbakan Yardımcısı Ataoğlu sıfır atık noktasında KKTC’nin önemli bir yol kat ettiğini vurguladı.

Fikri Ataoğlu, sıfır naylon poşet uygulamasının da çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, kısa süre içerisinde naylon poşet kullanımının yerini daha çevre dostu poşetlerin kullanılacağını belirtti.

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bu yılki temasının “1 Dünya var” olduğuna işaret ederek, gelecek nesillerden emanet alınan çevremizin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması adına, her bir bireyin üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiğinin altını çizdi.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da, ekim ayında başlattıkları sıfır atık projesinde, %75’lik bir seviyeye geldiklerini belirterek, bunun projede ne denli başarı elde ettiklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.