DOLAR 32,4413 0.22%
EURO 35,1732 -0.04%
ALTIN 2.322,580,13
BITCOIN 22977962,36%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Arşivciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel düzenledi

“Arşivciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel düzenledi

ABONE OL
10 Haziran 2022 15:12
“Arşivciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi, Uluslararası Milli Arşivcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, “Arşivciliğin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu bir panel düzenledi.

Girne’de bulunan Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Konferans Salonu’nda yer alan Panelde Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Doktor Ejdan Sadrazam bir konuşma yaparak,“Arşivciliğin Dünü Bugünü ve Yarını” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’ne büyük önem verdiklerini belirterek, dairenin çalışmalarının insanlık tarihine verilen önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlara rağmen UNESCO’nun, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’ni resmen tanıyarak uluslararası oluşumlara üye kabul etmesinin KKTC için onur verici olduğunu dile getiren Tatar, dünya tarihinde izini bırakmış bir medeniyetin evlatları olan Kıbrıslı Türklerin bugün hala varoluş mücadelesinin devam ettiğini söyledi.

Panelde daha sonra sunumlar gerçekleştirdi, ardından da Yunanca Koleksiyonu ve Kıbrıs Kitaplığının açılışı gerçekleştirildi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.