DOLAR 32,3344 0.24%
EURO 35,0632 -0.21%
ALTIN 2.306,381,28
BITCOIN 22884013,40%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arda Okur Çocuk Oyun Parkı Boğaziçi köyünde açıldı

Arda Okur Çocuk Oyun Parkı Boğaziçi köyünde açıldı

ABONE OL
11 Kasım 2022 20:16
Arda Okur Çocuk Oyun Parkı Boğaziçi köyünde açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ancak organlarıyla 3 cana hayat veren Arda Okur’un adı, bundan böyle, Boğaziçi Köyü’nde yaşatılacak.

Arda’nın adının verildiği Arda Okur Çocuk Oyun Parkı ’nın açılışı bugün yapıldı.

Arda Okur’un adının verildiği Çocuk Oyun Parkı’nın girişinde bulunan tabelada Arda Okur’un özgeçmişine yer verildi ve ‘Bağışlanan Organ, Filizlenen Candır’ sözüyle Organ Bağışının önemine dikkat çekildi.

Boğaziçi Köyü’nde yer alan parkın açılışında konuşan  Meclis Başkanı Zorlu Töre, organ bağışının önemini vurguladı.

Töre, “Hepimiz organ bağışına hazır olmalıyız. Doğarken bile

organ bağışında bulunduğumuzu çok rahatlıkla yazabiliriz. Organ Bağışında bulunmak kadar büyük bir sevap olamaz. Arda’nın ailesi de organ bağışında bulunarak çok büyük bir sevap işledi” dedi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Arda Okur’un ailesinin duyarlı bir davranış sergilediğini belirtti.

Gürçağ, “Arda Okur’un organlarının hayata tutunma mücadelesi veren 4 insanımıza da yaşama umudu olmuştur. Organlarının bağışlandığı 3 kişi şu anda gayet sağlıklı ve hayatına devam ediyor. 2 böbreği KKTC’de, karaciğeri ise Türkiye Cumhuriyeti’nde bir hastaya nakledildi. 3 hastamızın da sağlığı gayet iyi. Yaslı aileyi bu duyarlı davranışından dolayı içtenlikle bağrımıza basıyoruz. Ve bu yaşanılandan sonra bir kez daha anlıyoruz ki yapılan bu organ bağışları nice hayatların kurtulmasına vesile olmaktadır.” Dedi.

Açılışta konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da 13 yaşında  geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Arda Okur’un adını yaşatmanın bir borç olduğunu belirtti.

Ailenin de rızasıyla köyde bulunan mevcut oyun parkını yeniden düzenlediklerini ifade eden Sadıkoğlu, “Arda  ismi kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacak.”  dedi.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Çıraklı  ve Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin de konuşmalarında Arda’nın adının yaşatılacak olmasında duyulan memnuniyeti ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.