DOLAR 32,3156 0.19%
EURO 35,1501 0.04%
ALTIN 2.295,720,82
BITCOIN 22895261,03%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arama kurtarma çalışmalarında görev alan personele takdir belgesi verildi

Arama kurtarma çalışmalarında görev alan personele takdir belgesi verildi

ABONE OL
7 Mart 2023 14:25
Arama kurtarma çalışmalarında görev alan personele takdir belgesi verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ünal Üstel deprem bölgesinde görev yapan 187 asker, polis ve itfaiye personeline takdir belgesi verdi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Boğaz Karargahı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Üstel, anavatan Türkiye’de meydana gelen depremde çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarakdünyada görülmemiş bir felaket yaşandığını söyledi.

Enkaz kaldırma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başbakan Üstel, “Anavatanımızın yaşadığı acılar bizim acılarımız, onların üzüntüsü bizim üzüntümüz. Biz KKTColarak gerek hükümetimiz, gerek askerimiz, gerek halkımız ile birlikte elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye devam edeceğiz” dedi

Deprem felaketinde KKTC’nin 49 vatandaşını kaybettiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin ise 50 bin civarında insanını yitirdiğini belirten Başbakan Üstel, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Depremde enkaz altında kalan insanlarımızı kurtarmak için canla başla çalışan sizin gibi değerli insanlarımıza, askerimize, polisimize şahsım ve ülkem adına teşekkür ederim.Keşke daha fazla imkanınız olsa da daha fazla ekiple anavatan Türkiye’nin yanında olalım”

Adıyaman’da enkaz altında kalan şampiyon melekler için KKTC’nin kendi imkanları ile harekete geçtiğini ve tüm çocuklar enkazdan çıkartılana kadar orada kalındığını belirten Başbakan Üstel, Türkiye’den gelen depremzedelerin de KKTC’ye getirilerek misafir edildiğini, ihtiyaçları doğrultusunda onlara katkı koymaya devam edeceklerini anlattı.

KKTC’de de doğal afetler yaşanabileceğine dikkat çeken Başbakan Üstel,anavatan Türkiye’de yaşanan depremden dersler çıkarılması, ülkenin her türlü doğal afete karşı hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümetin bu yönde çalışmalar yürüttüğünü belirten Başbakan Üstel, “bütün bunları yaparken birlik, beraberlik ve bütünlük içinde hareket etmeye özen göstermeliyiz. Cumhuriyet Meclisi’ndeki partilerle istişare edip hep birlikte ülkenin geleceğini şekillendirmek istiyoruz. Tüm bunları yaparken siyaset yapmamayı gözetliyoruz” dedi.

“Bizim gailemiz KKTC’dir, insanımızdır, çocuklarımızdır” diyen Başbakan, ülkeyi olası bir doğal afete karşı hazır hale getirmek istediklerini vurguladı.

Özellikle Sivil Savunma Teşkilatından başlayarak eksikleri tamamlamak için bütçe hazırlayarak çalışmalar yapmak istediklerini anlatan Başbakan Üstel, “aynı acıları yaşamamak adına bu çalışmaları yapıyoruz. Ama görüyorum ki bir takım siyasi emeller peşinde koşan insanlarımız başka noktalara çekiyor. Biz yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Ünal Üstel konuşmasının ardından deprem bölgesinde görev alan personele takdir belgelerini verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.