DOLAR 32,3326 0.24%
EURO 35,0875 -0.13%
ALTIN 2.299,440,97
BITCOIN 22857151,16%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis Porto’da açıklamalarda bulundu

Anastasiadis Porto’da açıklamalarda bulundu

ABONE OL
9 Mayıs 2021 12:36
Anastasiadis Porto’da açıklamalarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Porto’da düzenlenen gayriresmi Avrupa Konseyi çalışmalarının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Rum haber kaynaklarına göre, 27-29 Nisan’da Cenevre’de gerçekleştirilen Kıbrıs sorununa ilişkin gayriresmi konferansta olanlar konusunda AB liderlerine bilgilendirmede bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, Avrupalı ortaklarının görüşünün, Türkiye’nin Kıbrıs sorununda önerdiği çözümü hiçbir zaman kabul etmelerinin veya rıza göstermelerinin mümkün olmayacağı yönünde olduğunu ifade etti.   

Anastasiadis, toplantı sırasında, Kıbrıs Rum tarafı olarak kendilerinin, BM Genel Sekreteri görüşmelerin tekrarlanması kararına götürecek gerekli ortak zeminin orada bulunmasına yardımcı olma iradelerini ve kararlılıklarını anlattığını belirtti.

Anastasiadis “çabalara karşın maalesef Türkiye’nin, parametreler dışındaki, yeni taleplerle geldiğini, istediği şeyin yeni bir saldırgan çabadan başka bir şey olmadığını bir kez daha kanıtladığını” savundu.

Avrupalı ortakların, kendisini anlattıklarını anlayışla dinlediğini ileri süren Anastasiadis, Türkiye-AB ilişkileri açısından çok önemli olan haziran ayındaki Avrupa Konseyi’nin, Türkiye’nin “kabul edilemez ve yasa dışı talebinde” ısrarlı olması durumunda, etkileneceği yönünde uyarıda bulunduğunu da söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.