DOLAR 32,3764 0.16%
EURO 34,9529 -0.39%
ALTIN 2.320,220,02
BITCOIN 22877972,81%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amcaoğlu: Kontrolümüz ve denetimimiz dışında bir durum söz konusu değil. Tedbirleri artırıyoruz
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Amcaoğlu: Kontrolümüz ve denetimimiz dışında bir durum söz konusu değil. Tedbirleri artırıyoruz

Amcaoğlu: Kontrolümüz ve denetimimiz dışında bir durum söz konusu değil. Tedbirleri artırıyoruz

ABONE OL
5 Ocak 2022 20:55
Amcaoğlu: Kontrolümüz ve denetimimiz dışında bir durum söz konusu değil. Tedbirleri artırıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun  Amcaoğlu, kontrolleri ve denetimleri dışında bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Tedbirleri artırıyoruz” dedi

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, tüm devlet ve özel eğitim kurumlarında şu anda eğitime uzaktan devam edilmesini veya ara verilmesini gerektiren, kontrolleri ve denetimleri dışında bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Amcaoğlu, bazı özel okulların yaklaşık bir hafta süreyle uzaktan eğitime geçme kararı almasını anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantının, ülkede  vaka ve temaslı sayısında endişe verici artışa sebep olduğunun açıkça görüldüğünü belirtti.

“ÇOCUKLARIMIZIN VE VELİLERİMİZİN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN EN ÖNDE GELEN UNSURDUR”

Bakan Amcaoğlu, önümüzdeki süreçte, tüm tedbirlerin alınmasına rağmen, öngörülerinin dışında, okullardaki vaka sayısının artması halinde, yetkili mercilerle istişare ederek, gerektiği takdirde, yüz yüze eğitime ara verilebileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
“Bugün çok güzide iki özel eğitim kurumu, artan vaka ve temaslı sayısı nedeniyle uzaktan eğitime geçmekle ilgili karar üretmiştir. Saygı duyduğumuz bu kararın alınması sürecinde, bakanlığımızın veya yetkili kurumlarımızın ilgisi bulunmamaktadır. Tüm Devlet ve özel eğitim kurumlarımızda, bizlerin de tedbirleri sürmektedir. Şu anda eğitime uzaktan devam edilmesini veya ara verilmesini gerektiren, kontrolümüz ve denetimimiz dışında bir durum söz konusu değildir. Çocuklarımızın ve velilerimizin sağlığı bizim için en önde gelen unsurdur. Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin ürettiği kararlar çerçevesinde, denetimlerimiz artırılarak devam edecektir.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizden ricam, kişisel tedbirleri de artırarak yüz yüze eğitimin devamlılığı konusunda bizlere yardımcı olmalarıdır.”

Bakan Amcaoğlu, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak, Sağlık Bakanlığı ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin alacağı tüm kararlara uymak, hükümetimizin görevidir” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.