DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altuğra:Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • Altuğra:Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir

Altuğra:Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir

ABONE OL
25 Kasım 2022 15:38
Altuğra:Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Altuğra şu ifadelerde bulundu;

Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin bir göstergesidir.

Açıkça bir insan hakkı ihlali olan şiddet, kadınları en temel insan haklarından ve özgürlüklerinden mahrum eden, sağlıklarını olumsuz etkileyen sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını güçleştiren ciddi bir toplumsal sorundur. 

Sağlık Bakanlığı olarak kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele kapsamında oluşturulan Şiddete Karşı Yan Yana Platformunda yedi kuruluştan biri olarak koordinasyon kurulda yer almaktayız.  

Şiddete uğrayan kadınlarda erken müdahale konusunda diğer üyelerle işbirliği içerisinde yine eğitim ve danışmanlık konusunda da çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz.

Yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün, toplumda bir farkındalık oluşturulmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.