DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 35,0304 -0.2%
ALTIN 2.324,580,23
BITCOIN 2264305-0,79%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Akdeniz’de kalıcı barış ve refahın tesisi için çalışıyor”

“Akdeniz’de kalıcı barış ve refahın tesisi için çalışıyor”

ABONE OL
6 Kasım 2021 21:04
“Akdeniz’de kalıcı barış ve refahın tesisi için çalışıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’nın Sultan Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yılı kutlamaları kapsamında Alanya Kalesi’nde düzenlenen programda, Akdeniz’de kalıcı barışın sağlanması için Türkiye’nin sarf ettiği çabaya dikkati çekti.

Çavuşoğlu, 8 asır sonra bugün, şanlı mirastan aldıkları ilhamla dış politikayı şekillendirdiklerini belirterek, geçmişe ve geleceğe rengini veren adı gibi ak denizde barışın önünü açmak için sahada ve masada etkin varlık gösterdiklerini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Akdeniz’de kalıcı barış ve refahın tesisi için çalışıyor, hakkımızı savunmaktan geri durmuyoruz. Herkesin hakkına, hukukuna saygılıyız ama hakkımızı da sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Denizci bir milletiz. Bizi Kızılkule’nin ötesine geçemeyecek hale getirmeyi hedefleyen hain planları bozduk, bozmaya devam edeceğiz. Masaysa masa, sahaysa saha. Hamdolsun hepsine hazırız. Aynı anlayışımız KKTC ve Kıbrıs Türkleri için de geçerli. Bakın Alanya, Osmanlı döneminde 300 yıl Kıbrıs eyaletine bağlı bir sancaktı. Kaderlerimizin bu kadar bağlı olduğu KKTC’nin hakkını ve hukukunu da korumaya devam edeceğiz. Gezgin İbni Battuta’nın 7 asır önce Anadolu’ya Alanya üzerinden giriş yapması gibi bugün de Alanya’mız Anadolu’nun dışa açılan kapısı. İnsanının zarafeti, doğal güzellikleri ve kültür birikimiyle Alanya tüm dünyada bir cazibe merkezi.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.