DOLAR 32,5897 0.34%
EURO 34,8724 0.38%
ALTIN 2.496,240,49
BITCOIN 21137224,17%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna Evren Çavdır’ın adı verildi

AB Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna Evren Çavdır’ın adı verildi

ABONE OL
6 Mart 2023 13:45
AB Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna Evren Çavdır’ın adı verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat’ta Türkiye’de gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybeden Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi uzmanı Evren Çavdır’ın adını yaşatmak için Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin toplantı salonuna ismi verildi.

Duygusal anların yaşandığı törene Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Başbakan Ünal Üstel, çok sayıda Bakan ve milletvekili ile ailesi ve çalışma arkadaşları katıldı.

Törende ilk olarak Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi adına Betül Atasayan Gülseven konuştu.

Gülseven, “ Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde ne yazık ki çok sevdiğimiz kardeşimiz Evren’i, can dostumuz eşi Havva’yı, dünyalar tatlısı kızı Elvin’i, şampiyon çocuklarımızı, kardeşlerimizi toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu olay ülkemizi derinden sarmış ama Ama Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi olarak bizim içimize ateş düşürmüştür. Bugün 6 Mart, bugün Evren’imizin doğum günü . Çok farklı planlarımız vardı ama sensiz kutlamak zorunda kaldık. Bu özel günde burada Evren’in adını yaşatmak ve her daim yanımızda olduğunu hissetmek amacıyla ismini ofisimizdeki toplantı salonuna vermek için toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Gülseven törende, AB Koordinasyon Merkezi’nin Evren için kaleme aldığı mektubu da paylaşarak, Evren’in hatıralarının her zaman yüreklerini ısıtacağını ve geride bıraktığı Kızı Ceylin ve ailesinin kendilerine emanet olduğunu vurguladı .

Gülseven odanın düzenlenmesine katkı koyan herkese de teşekkür etti.

Aile adına konuşan Hasan Uluçay ise Evren’in çalışma arkadaşlarının toplantı salonuna Evren Çavdır ismini vererek isminin yaşatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Uluçay, “Evren’in 43’üncü doğum gününü böyle yaşayacağımız hiç aklımıza gelmezdi. 6 Şubat 2023’ün kader olmadığına inanıyoruz. İsias Otel’i yapan vicdansız insanların sebep olduğu cinayet ve katliam olduğuna inanıyor, sorumluların tümünün cezalandırılmalarını bekliyoruz. Beklerken devlet yetkililerimizden de olayın takipçisi olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Evren’in Kuzey Kıbrıs için çalışan, disiplinli, özverili, çok iyi bir insan olduğuna vurgu yapan Hasan Uluçay, “Evren yaşasaydı halkına çok daha iyi hizmetlerde bulunacaktı. Bir kez daha Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet ve yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan deprem felaketinde 49 insanımızı, ve Türkiye genelinde 50 bine yakın insanı kaybettiğimize vurgu yaparak, bu acılardan dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Başbakan Üstel bu acıların bir kez daha yaşanmaması ve vatandaşlarımıza mezar olan İsias Otel’i yapanların cezalarını almaları için sonuna kadar çalışacaklarına vurgu yaptı.

Üstel, “kendilerine mezar olan bu oteli yapanların adalet karşısında hesap vermeleri için hükümet olarak, muhalefet ile işbirliği içerisinde, Meclisimizde kurulan komisyon ile birlikte davayı sonuna kadar savunacağız. Türkiye Cumhuriyeti nezdinde en üst düzeyde bütün girişimleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ta ki suçlular cezalarını görsünler. Bir kez daha söz veriyorum, halkıma söz veriyorum gerek hükümet olarak gerekse bütün kurum kuruluşlar istişare içerisinde bu davanın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı
Evren’in Başbakanlığa bağlı Avrupa birliği Koordinasyon Merkezi’nin en güzide çalışanlarından biri olduğuna vurgu yapan Başbakan Üstel, onun doğum günü olan bugün adını yaşatmak için toplantı salonuna adını verdiklerini kaydetti.

Üstel konuşmasının sonunda bir kez daha 6 Şubat’ta hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, insanımıza sabırlar diledi.

Üstel” Acılarınız acılarımızdır. Acılarını sonunuza dek kendileri ile birlikte yaşayacağız. Evlatları artık halkımızın evlatlarıdır. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun hepimize Allah sabırlar versin “ dedi.

Konuşmaların ardından Evren Çavdır için hazırlanan bir video gösterimi de gerçekleştirildi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.