DOLAR 32,5897 0.34%
EURO 34,8724 0.38%
ALTIN 2.496,240,49
BITCOIN 21137224,17%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

77’nci Genel Kurul için yoğun güvenlik önlemleri alındı

77’nci Genel Kurul için yoğun güvenlik önlemleri alındı

ABONE OL
18 Eylül 2022 19:22
77’nci Genel Kurul için yoğun güvenlik önlemleri alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın dört bir yanından 100’den fazla devlet başkanı ile 50’den fazla hükümet başkanının katılacağı Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul görüşmeleri için bu hafta New York’ta olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.

Ülkenin en büyük polis gücünü oluşturan New York Polis Departmanı, yaklaşık 20 bini sivil olmak üzere 55 bin polis çalışanıyla yarından itibaren bu hafta şehirde yoğun mesai yapacak.

New York polisinin yanı sıra Birleşmiş Miletler binası civarında Birleşmiş Milletler polisi, Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanları ve gizli servis elemanları da çevrede kuş uçurtmayacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun açılışı için haftalar öncesinden hazırlıklara başlayan New York Polisi, Birleşmiş Milletler binasının bulunduğu Manhattan’ın orta doğu kesimini tamamen kamu trafiğine kapatarak güvenlik kordonu altına alacak metal bariyerleri sokaklara bıraktı, mobil polis gözetleme kulelerini kurdu.

Genel Kurul haftası boyunca, bombalı araç saldırılarına karşı bazı noktalara ağır beton barikatlar yerleştirilirken yarından itibaren, Amerika Başkanı Joe Biden’ın şehirde kalacağı süre boyunca otelinin civarı başta olmak üzere önemli bina ve sokak girişlerine siper amaçlı kum yüklü iş kamyonları çekilecek.

Genel Kurul görüşmeleri için gelen liderlerin çoğunun, şehrin en işlek ve lüks caddesi olan 5. Cadde civarındaki otellerde kalması nedeniyle bu bölgelerde de trafik gün içinde neredeyse duracak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haftasında, diplomasi trafiğinin yoğunluğu kadar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gruplar da uluslararası camiaya seslerini duyurmak için Birleşmiş Milletler binası çevresinde gösteri ve protesto düzenleniyor.

Bu bölgenin dışında devlet başkanlarının kaldığı otel önleri de destek veya protesto gösterilerine sahne olurken diplomatik misyonların bulunduğu bina önlerinde de gösteriler yapılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.