DOLAR 32,5146 -0.1%
EURO 34,9616 0.28%
ALTIN 2.431,160,35
BITCOIN 2067269-2,34%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

4.Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu açılış töreni yapıldı

4.Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu açılış töreni yapıldı

ABONE OL
15 Eylül 2022 11:20
4.Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu açılış töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çatalköy Belediyesi’nin 4’üncüsünü bu yıl düzenlediği Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı. Vounous Nekropolü’nde yer alan sempozyum açılış töreninde konuşan Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik ve Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu Başkanı Rauf Ersenal sempozyum ve bundan sonraki çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise, Vounous Nekropolü’nün turistlere, ülke halkına ve yeni nesillere anlatılacağı bir açık hava müzesine dönüştürmek için projeleri olduğunu söyledi ve bir üniversitenin, bu projede kendileriyle çalışmayı kabul ettiğini belirtti.

Törende Meclis Başkanı Zorlu Töre de, tarihi, kültürel, kültürel zenginliklerinin yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Töre, devletin de katkısıyla burada bir açık hava müzesi oluşturulmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, 5 bin yıl önce bu topraklarda yaşayan insanların nelere imza attığının, nasıl bir yaşam sürdüğünün,Vounous’ta yapılan çalışmalarla yeniden keşfedildiğini söyledi.

Tatar, projede yer alanlara tarih ve turizme katkıları için teşekkür etti, bölgede hedeflenen açık hava müzesinin bir an önce hayat geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından, Sempozyumun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa katılanlar, sanatçıların atölyelerinde ürettikleri eserleri ve bölgede oluşturulan sergi alanlarını gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

17 Eylül’e kadar devam edecek sempozyuma 12 ülkeden 52 sanatçı ve akademisyen katılıyor.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.