DOLAR 32,5975 0.35%
EURO 34,8135 0.16%
ALTIN 2.507,870,96
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC’de de kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC’de de kutlanıyor

ABONE OL
28 Ekim 2021 12:18
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı KKTC’de de kutlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’nci kuruluş yıl dönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin BRT’de yaptığı konuşma ve 21 pare top atışı ile başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle başkent Lefkoşa başta olmak üzere tüm ilçeler ve bucaklarda da törenler düzenlenecek.

Bakanlar Kurulu’nun, “Tehlikeli Bulaşıcı Hastalık” olarak ilan ettiği Covid-19 tedbirleri çerçevesinde tüm tören ve etkinliklerde sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması zorunlu olacak.
Başkent Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önündeki tören, saat 09.30’da anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ve Anıt Özel Defteri’nin imzalanması ile tamamlanacak.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Lefkoşa’da saat 15.00’te ise Mehmet Akif Caddesinde tören ve yürüyüş düzenlenecek.

Gün dolayısıyla; Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke’de de tören ve etkinlikler düzenlenecek.
Polis Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre ise, tören programı nedeniyle; yarın, tüm ilçelerde gerçekleşecek yürüyüşler ve bando konserleri nedeniyle, bazı güzergâhlar tören geçişinin başlangıcından bir saat öncesinden tören bitimine kadar trafik akışına kapatılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.